Thursday, 4 August 2011

                1 BULAN YANG MEMERITKAN

Didalam kelas aku belajar dan belajar…Disamping itu,mataku hanya memerhatikan si dia..aku sengaja mengambil tempat distiap penjuru kelas..Bukan apa,lebih senang untuk aku memerhatikan gadis ini….Aku telah lupa segalanya dan waktu ini aku hanya inginkan dia,ingin mengenali dirinya dgn lebih dekat,berkwan dengannya.


Wei ???nanti ang nk balik utara jangan lupa bagitau aku tau..kita balik sekali…
Terkejut aku wei,aku dah la pikirkan cara macamna nk tegur dia…dia dah tegur aku….macam nak terloncat happy….yeeeeaaaaahhhhh dia tegur aku,yang bestnya siap ajak balik sekali..



Wow!!!!!!!!!! dia orang peraK.....Parit buntar pula tu.....best la aku ,boleh balik dengan dia....walau apa pon yang terjadi..aku nak balik 1 bas dengan dia...tak kira....



Happynya aku,Aku sudah menemui cinta hatiku .....aku boleh dikatakan angau sebelum mengenali dia dengan lebih dekat..Sejak hari itu aku berkawan dengan dia...dan yang paling aku xsangka...dia 1 ROLEPLAY dgn aku.maknanya 1 group la...hahahahaha.....gembiranya hati aku ini....padA mulanya dia group lain,tapi memandangkan kawan dia Pina ada di group aku..Dia minta la tukar.....Bukan sebab aku pon..tapi aku tetap happy,giler la kot baru kenal tiba2 nak tukar camtu kan...xmasuk akal la..

BERIKAN AKU KESEMPATAN

BERIKAN AKU KESEMPATAN

    Adakah aku ni playboy….Mungkin aku ni agak famous di sekolah,ramai-ramai senior dan junior kenali diriku disebabkan aku seorang pengawas dan juga pemain bola sepak.



   Tidak hairanlah aku cukup ramai adik angkat.Bukan pernah bermaksud untuk permainkan seorang perempuan sewaktu aku disekolah…aku xnak dikenali sebagai kaki perempuan diatas sebab ini lah aku mengambil kamu-kamu semua sebagai adik angkat 
aku serta kakak-kakak angkat aku… 




Aku inginkan teman yang istimewa tapi apakan daya..Setiap tahun akan ada aja penganti..mungkin tiada jodoh,mungkin anda terlalu cemburu dengan aku yang inginkan kebebasan berkawan dengan semua orang…Mungkin kisah2 dulu hanyala cinta Monyet semata-mata….




     ’’Kalau ang putus ngan aku pun,ang akan nada orang lain…ang tu boya sekolah sama dengan kawan2 ang tu..ingat aku xtahu’’ .Kata-kata ini la buat aku ingat sampai bila2..aku tiada niat untuk digelar begini Cuma mungkin kehidupan aku yang dulu terlalu ramai orang kenali.maklumlah pengawas dan juga pemain bola sekolah.Tiap-tiap masa turun training dan aku juga ketua rumah sukan dan mestilah semua junior-junior kenali aku…Aku hanya insan biasa yang inginkan teman yang memahami aku..




Aku tidak Playboy !!!!!!! 
Berikan la masa dan kesempatan untuk aku berubah…aku tahu aku pernah punya ramai kekasih …Tetapi itu adalah semasa zaman sekolah….
   





  Aku ingin kan dia,Jika aku dapat ….aku xkan lepaskan dia walau apapun yang terjadi…dia la MAIZATUL AKMAL..
       -SIAPAKAH GADIS  INI-                



Yang pasti dia bukan la hantu,langsuir,ataupun Pontianak.............
Milik siapakah gadis ini..
Setelah susah payah,aku dapat juga gambar2 ini...ini la gambar yang paling awal aku miliki.Masa ni umur dia 19 Tahun...hehehe


 
Ini la gambar pertama yang aku dapat masa mula-
mula kenal dia.....Happy giler



Gadis ini juga buat aku tidak dapat tidur malam..


Cantik nyer dia..........



Kalau lah aku dapat memiliki hati gadis ini...Tidak akan ku sia-sia kan hatinya..Tak sabarnya nak g kelas....Sanggup tak tidur demi tengok dia..

Aku sudah Mula memandang si dia

 Semangatnya apabila berada di UiTM Pahang...hati senang,hidup riang....hehehehe mahasiswa la katakan....cheewwaaahhhh...
     Aku daftar kelas B untuk memulakan pelajaranku..aku ni masuk lewat sikit pada orang lain...maklumlah xder internet kat rumah nak check UiTM dapat ke x....dapat tahu pon bila seminggu orang dah orientasi...So,maknanya memang aku xkena orientasi la....hahahahaha.....Teringat semasa belum masuk U lagi,26/12/2009 ..Aku boleh pula sedih tapi happy la sebab hantar sepupu aku nazlin pi anta kat UiTM Sungai Petani.Best siot masuk UiTM org...Mama pun cakap la,bestnya kalau anak mama dapat masuk UiTM..hah!! ambil ang kena sebijik atas pala..hahahhahahaha....dah setel hantar kami pun balik la..Beberapa Hari kemudian aku ajak Shahrul pi CC kat bandar,nak buka frienster..masa 2 ntah ada FB ke x xtau la..buta IT la katakan..
   Sampai CC aku tergerak ati nk buka laman web UiTM,buka2 nah ambil ang sebijik ,bukan sebijik lagi dah ,ni dah berketul dah atas pala ni hah...Tahniah anda ditawarkan UiTM Pahang...Perh,happy giler ar aku...tengok tarikh daftar skit....HAH!!!!!!!!!!!!!!26/12.........aduh dah lemas la,aku try call abah..Dalam hati nak bg surprise kat abah la...dub2,xpasal kena maki ...hahahahahahaha....tu la lain kali alert bila ada kemasukan.....
      Banyak lagi la citenya...Tapi best la dapat study kat UiTM ni....macam2 ada tau....Kecuali bandar n shopping kompleks la...hehehehe


Ini la tempat tinggalku hingga sekarang....... :-)





Bermula aku sebagai Mahasiswa UiTM Pahang



Ehhhh..............SIAPAKAH GADIS INI....................Baru masuk dah usha dah ker??????????????
 Setelah bersedih dengan kehidupan Form 6........akhirnya aku dapat melarikan diri jua........yeah.......bermulanya kisah hidupku.......kisah2 hitam yang aku lalui selama ini akhirnya dapat ku lari jauh dari kedah terutama putus cinta....sedihnyer xterkata tapi itu kisah lama la..apa perlu diingatkan lagi.Dimana aku dapat lari...dikampung halaman ku sendiri.Apa??kampung halaman sendiri??bukan aku lari kerana tidak mahu berlajar tetapi dapat UiTM disana......hehehehe.....

 Abah and Mama happy bukan kepalang lagi,memang semuanya dibeli..xpernah terbayang pon dibelinyer...dalam hati ku ini,biar betoi depa ni,macam nak halau aku jer...sedihnyer....tapi memikirkan balik, dah lama aku buat perangai dan buat perangai..Aku ni dah la lari dari sekolah Asrama penuh,buat depa sedih...Ingat lagi masa aku berjaya lari dari sekolah asrama penuh yg x ingini itu...sekolah apa ya...hhmmmmmmm...agak2??mesti tak caya kan..hehehehe..SMK AGAMA BALING....sekolah agama terpandai di Kedah oooooo......Ibu dan ayah mana xgembira anak dapat sekolah hebat dan bakal jadi hafazan Al-Quran pula tu.....tapi itu bukan diriku...

 Tapi semua ok jer lepas tu..semua aktiviti aku masuk kt Sekolah baru...cakap jer semua...lompat jauh,lompat tinggi,100M,200M,400M,4x100M4x400M semuanya aku dah pernah wakil sekolah.Bola sepak??xyah nk cakap la,4 thun berturut-turut dari bawah 15 hingga la bawah 18....bola baling lagi ler.....Sampai 
cikgu bagi aku jadi pengerusi rumah sukan...ehem,menang Ooo rumah sukan aku 2......Gembira dapat kalahkan kawan-kawan karib yang aku sayangi..


Waktu aku jadi pemain bawah 15 dan 18 sekolah.....








Ni la gambar kenanganku...penat berlawan disuku akhir tau...


Waktu perhimpunan di sekolah..otai2 sedang memerhati dari atas bangunan....huhuhuhu




Kelasku berunsurkan 1Malaysia...........ramai kan


4 org Gangster dijadikan pengawas.... :-)


Boria....................malu siot....



koir waktu sekolah rendah 1999




- Selepas ini nantikan la Sambungannya -